Kuchařské recepty pro každého

Krkovička v listovém těstě

Potřebujeme tyto suroviny:
1,5 kg krkovičky
400 g mletého míchaného masa (hovězí + vepřové)
2 cibule
2 vajíčka
2 stroužky česneku
petrželová nať
sůl
mletý pepř
majoránka
2 lžíce oleje
400 g lístkového těsta
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Krkovičku vykostíme, omyjeme a osušíme.
Česnek rozetřeme se solí a smícháme s majoránkou a pepřem.
Touto směsí krkovici potřeme a necháme hodinu v chladnu uležet.
Mezitím na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme k ní mleté maso, osmažíme, až zešedne (asi 5 minut) a necháme zchladnout.
Petrželovou nať nakrájíme najemno, přidáme k mletému masu, dochutíme solí a pepřem, přidáme 1 vejce a promícháme.
Vymažeme hluboký plech a vložíme do něj krkovici.
Potřeme ji olejem a upečeme.
Listové těsto vyválíme na plát, položíme na něj vychladlou krkovici, obalíme ji mletým masem a důkladně zabalíme do těsta.
Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme do růžova.
Upečenou krkovičku nakrájíme na plátky a podáváme.
Krkovička v listovém těstě
Krkovička v listovém těstě