Kuchařské recepty pro každého

Krkovička na cibuli

Potřebujeme tyto suroviny:
5 plátků krkovičky
5 cibulí
5 stroužků česneku
150 g sádla
sůl
pepř
cukr
masový vývar
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Plátky krkovičky osolíme, opepříme, přidáme špetku cukru, potřeme česnekem a pokapeme olejem, naskládáme do uzavíratelné dózy a necháme odležet minimálně přes noc (lépe dva dny) v ledničce.
Pak na rozpáleném sádle orestujeme maso, pak jej vyjmeme a ve výpeku osmahneme nakrájenou cibuli dohněda.
Přidáme asi půl litru vývaru, vložíme zpět orestované maso, podle potřeby osolíme a dusíme.
Až je maso měkké, šťávu vydusíme, aby vznikla hustší omáčka.
Krkovička na cibuli
Krkovička na cibuli