Kuchařské recepty pro každého

Krkovice plněná kysaným zelím

Potřebujeme tyto suroviny:
800 g krkovice vcelku bez kosti
200 g slaniny
500 g kysaného zelí
100 ml piva
100 ml oleje
8 lžic hořčice
1 palička česneku
sůl
pepř
mletý kmín
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Krkovici nakrájíme na dvoucentimetrové plátky, prokrojíme do nich kapsu a zlehka naklepeme.
Kapsu zevnitř potřeme hořčicí (na 1 porci 1 lžíci), plníme plátkem slaniny a odkapaným kysaným zelím, ochutíme drceným kmínem, který vpracujeme do masa, pěkně stáhneme a osolíme a opepříme.
Rozdrcený nebo najemno nasekaný česnek smícháme se zbytkem hořčice, pivem a olejem, vše dobře rozmícháme a do této marinády vložíme maso a necháme odležet 12 hodin.
Pečeme na grilu nebo v troubě.
Krkovice plněná kysaným zelím
Krkovice plněná kysaným zelím