• 1 kompotová sklenice sušených hub
• 5 rohlíků (i starších)
• 1 cibule
• 4 stroužky česneku
• 400 ml mléka
• sůl
• mletý pepř
• majoránka
• sádlo
• 3-4 bílky
Sušené houby povaříme asi 5 minut v polovičním množství mléka - vaříme zvolna, aby mléko nepřeteklo.
Rohlíky nakrájíme na kousky a namočíme do zbylého mléka.
Cibuli a česnek oloupeme, cibuli rozkrojíme na 4 díly.
Uvařené změklé houby procedíme, z navlhčených rohlíků případně vymačkáme přebytečné mléko.
Na masovém strojku meleme střídavě houby, kousky rohlíků, cibuli a česnek.
Do mleté směsi přidáme trochu soli, pepře a majoránky.
Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce ho vmícháme do houbové směsi.
Sádlem vytřeme pekáč a mletou směs do ní urovnáme.
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 220°C tak dlouho, až okraje začnou hnědnout.