• 1000 g brambor
• 2 vejce
• 250 g hrubé mouky
• 120 g krupice
• sůl
• na náplň: 250 g uzeného masa
• 1 cibule
• 30 g sádla
• 30 g strouhanky
Brambory uvaříme ve šlupce den předem.
Potom je oloupeme a nastrouháme, přidáme mouku, krupici, sůl a vejce a vypracujeme tužší těsto, které rozválíme na pomoučené desce, rovnoměrně potřeme připravenou náplní, zavineme, zabalíme do čisté vlhké utěrky a oba konce pevně svážeme.
Závin vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a uvaříme.
Uvařený závin nakrájíme na plátky.
Náplň připravíme tak, že uzené maso uvaříme a necháme vychladnout.
Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme v rozehřátém sádle, přidáme nakrájané uzené maso a strouhanku, osmahneme a necháme vychladnout.