Kuchařské recepty pro každého

Krkonošské sejkory (bramboráky)

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kg brambor
20 ml mléka
2 vejce
150 g hladké mouky
3 stroužky česneku
sůl
2 lžičky majoránky
mletý pepř
sádlo
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Brambory oloupeme, omyjeme, nastrouháme najemno a slijeme přebytečnou tekutinu.
V trošce mléka rozšleháme vejce a přilijeme k bramborám, přisypeme hladkou mouku a směs okořeníme majoránkou a pepřem.
Česnek utřeme se solí a přidáme do těsta.
Těsto řádně promícháme.
Rozpálenou teflonovou pánev rozprostřeme trochu těsta a vzniklé placky zprudka opečeme po obou stranách.
Před podáváním sejkory potřeme sádlem.
Krkonošské sejkory (bramboráky)
Krkonošské sejkory (bramboráky)