Kuchařské recepty pro každého

Krevety na sherry a česneku

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g krevet
6 stroužků česneku
1 svazek petrželky
1 citrón
2 polévkové lžíce sherry
125 ml olivového oleje
sůl
mletý pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Oloupané krevety důkladně omyjeme pod tekoucí studenou vodou, necháme okapat, pak je dáme do mísy, zakapeme citrónovou šťávou a sherry a necháme asi hodinu v ledničce uležet.
Na pánvi rozehřejeme olej, orestujeme na plátky nakrájený česnek, přidáme okapané krevety a dusíme asi sedm minut.
Pak přidáme najemno nasekanou petrželku a nastrouhanou citrónovou kůru a ještě chvíli podusíme.
Nakonec podle chuti opepříme a osolíme.
Podáváme nejlépe s pečenými bramborami.
Krevety na sherry a česneku
Krevety na sherry a česneku