Kuchařské recepty pro každého

Křenový bramborový salát

Potřebujeme tyto suroviny:
2 kg malých brambor
1 svazek jarní cibulky
čerstvě nastrouhaný křen (přibližně 5 lžic)
500 g crème fraîche
sůl
šťáva z jednoho citronu
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Malé brambory osčistíme a ve slupce uvaříme v neosolené vodě.
Pak vodu slijeme, ještě horké brambory překrájíme na půlky (neloupeme), zakapeme citrónovou šťávou, osolíme, promícháme a necháme vychladnout.
Do studených brambor přidáme crème fraîche, čerstvě nastrouhaný křen a jarní cibulky nakrájené na jemná kolečka, promícháme, podle potřeby dochutíme solí a necháme chvíli uležet.
Křenový bramborový salát
Křenový bramborový salát