• 20 dkg hladké mouky
• 10 dkg másla
• 10 dkg 100% tuku
• 6 vajec
• špetka soli
• špetka prášku do pečiva
• čtvrt hrnku vody
• na krém: 0,5 l mléka + 3 lžíce polohrubé mouky + 2 žloutky + vanilkový cukr
• 1 máslo
• 20 dkg moučkového cukru
Vodu s tukem, máslem a solí uvedeme do varu.
Až se tuk rozpustí, přidáme mouku a důkladně rozmícháme.
Až se těsto přestane lepit na vařečku (asi po 1 minutě), odstavíme z ohně a znovu pořádně rozmícháme.
Po vychladnutí těsta vmícháme vejce jedno po druhém.
Těsto rozetřeme na 2 plechy vymazané 100% tukem.
Pečeme dorůžova ve vyhřáté troubě na maximální teplotu cca 10-15 minut (těsto se bude na plechu zvedat a tvořit "mraky").
Krém připravíme tak, že ve studeném mléce důkladně rozmícháme mouku a žloutky, přidáme vanilkový cukr, uvaříme hustou kaši a necháme vychladnout.
Potom ušleháme spolu s máslem a cukrem.
Upečené mraky naplníme krémem, necháme v chladu a pak nakrájíme, pocukrujeme a můžeme podávat.