• 700g rybího masa
• sůl
• bobkový list
• 6 zrnek pepře
• 6 zrnek nového koření
•
• 100g kořenové zeleniny
• 40g másla
• 80g hladké mouky
• 1 houska
• 80ml mléka
• 1 žloutek uvařený natvrdo
• 120ml smetany
• muškát
Rybí maso a kořenovou zeleninu vložíme do osolené vody, přidáme bobkový list, pepř a nové koření a vaříme společně asi 30 minut.
Housku namočíme do mléka.
Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku.
Rybí vývar přecedíme, zahustíme jej máslovou jíškou a dobře provaříme.
Maso zbavíme kostí, přidáme vymačkanou housku a uvařený prolisovaný žloutek.
Vše umeleme na masovém strojku a hmotu přidáme do polévky.
Polévku povaříme a zjemníme smetanou.
Nakonec ji ochutíme muškátovým květem a petrželkou.
Ihned ji podáváme a na talířích ještě ozdobíme zakysanou smetanou.