• 1 středně velká cibule
• 2 svazky ředkviček
• 100g smetanového sýra
• 100ml sladké smetany
• 2 lžíce másla
• 750ml drůbežího vývaru
• sůl
• mletý bílý pepř
• špetka muškátového oříšku
• 2 lžičky šťávy z citrónu
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Ředkvičky i s mladými listy důkladně opereme.
Dvě ředkvičky a několik hezkých lístků dáme stranou.
Zbylé nasekáme najemno, vsypeme do hlubší misky, smícháme se sýrem, smetanou a společně rozmixujeme.
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibuli a osmažíme ji do sklovita.
K cibuli vlijeme smetanovou směs, přilijeme vývar a prošleháme.
Polévku vaříme na mírném ohni přibližně 20minut.
Zbylé listy z ředkviček nakrájíme na proužky.
Povařenou polévku ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a můžeme ji mírně okyselit citrónovou šťávou.
Povaříme ještě asi 8minut.
Ředkvičky, které jsme ponechali stranou, překrojíme na polovinu.
Každou půlku ještě z jedné strany vějířovitě nakrojíme a polévku jimi ozdobíme.