Kuchařské recepty pro každého

Krémová rajská omáčka

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kg hovězí maso
tymián
cukr
8 kuliček celého černého pepře
2 bobkové listy
sůl
hladká mouka
2 cibule
hořčičné semínko
masox
olej
4x malý rajský protlak
8 kuliček nového koření
40 g másla
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Hovězí maso omyjeme, společně s kostkou masoxu dáme do tlakového hrnce a něco málo přes hodinu ho vaříme doměkka.
Cibuli oloupeme, pokrájíme na malé kostičky a na oleji restujeme dotmava (dáváme pozor, abychom ji nespálili).
Když je cibule hnědá, přidáme protlaky s kořením a asi 5 minut za neustálého míchání vaříme.
Takto připravený základ zalijeme vývarem z uvařeného masa.
Vedle si z másla a mouky připravíme tmavou jíšku, kterou vmícháme do omáčky.
Necháme asi 15 minut povařit a přes jemné síto přecedíme.
Krémovou rajskou omáčku podle chuti osladíme, osolíme a můžeme podávat.
Vynikající je s houskovým knedlíkem.
Krémová rajská omáčka
Krémová rajská omáčka