• 150 g kuřecího masa
• 7 dcl vývaru
• 60 g másla
• 50 g hladké mouky
• 1 dcl smetany
• 1 žloutek
• sůl
• mletý muškátový květ
• zelená petrželka
• kari
Ze 40 g másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vlažným vývarem, dobře rozmícháme, osolíme a opepříme a za občasného míchání pomalu vaříme asi 45 minut.
Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky a podusíme na 20 g másla s kari a solí.
Hotové maso rozmixujeme v mixéru na kaši.
Uvařenou polévku přecedíme přes jemné sítko, přidáme do ní masovou kaši rozmíchanou s mlékem, podle chuti dosolíme a ještě chvíli povaříme.
Hotovou polévku zjemníme žloutkem rozšlehaným ve smetaně, ale už nevaříme.
Před podáváním polévku ozdobíme nasekanou petrželkou.