• 25 dkg žlutého hrachu
• 10 dkg anglické slaniny
• 15 dkg tenké uzené klobásy
• 1 cibule
• 5 stroužků česneku
• 2 bobkové listy
• 1 polévková lžíce mleté papriky
• 2 polévkové lžíce oleje
• 0,2 dcl smetany
• 1 polévková lžíce hořčice
• sůl
• pepř
• ocet
Anglickou slaninu nakrájenou na nudličky opečeme na trošce oleje do křupava.
Cibuli nakrájíme nadrobno, přidáme ji ke slanině, potom vše osolíme a dusíme do měkka.
Přidáme hořčici, kterou spolu s cibulí podusíme.
Přisypeme předem namočený žlutý hrách, zalijeme jej vodou, ochutíme utřeným česnekem a vaříme asi hodinu.
Pak polévku zaprášíme mletou paprikou.
Polévkovou lžíci škrobu rozmícháme ve vodě a touto směsí polévku zahustíme.
Aby byl krém hutnější, přidáme smetanu a vše rozmixujeme v mixeru.
Osolíme, opepříme, ochutíme několika kapkami citronové šťávy a nakonec do polévky zavaříme klobásu nakrájenou na kolečka.
Před podáváním posypeme petrželkou.