• 200 g filetu z lososa
• 200 g filetu z tresky
• půlka pórku
• 2 mrkve
• 100 g celeru
• 100 g tuřínu
• půlka fenyklu
• 200 ml sladké smetany
• 1 lžíce hladké mouky
• sůl
• mletý pepř
• 2 lžíce nasekané petrželky
• 150 ml bílého vína
• 1 lžíce másla
• 2 lžíce tomatového (červeného) pesta
• 650 ml rybího vývaru
Zeleninu nakrájíme na tenké nudličky, filety zbavíme kůže a nakrájíme na kostky cca 2x2 cm.
Na rozehřátém másle lehce orestujeme zeleninu, přidáme mouku, zapražíme do lehkého zrůžovění, vsypeme pesto, zalijeme všemi tekutými složkami a necháme mírně vařit 15 minut.
Pak vložíme ryby a petrželku a pomalu vaříme ještě 10 minut.
Nakonec dochutíme solí a pepřem.