• 0,5 kg křemenáčů
• 3 rajčata
• 4 cibule
• 1 stroužek česneku
• 3 lžíce rostlinného oleje
• 20 g másla
• 125 g šunky
• čerstvě mletý černý pepř
• pár listů salátu
Očištěné houby nakrájíme na tenké plátky.
Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme, zbavíme semen a nasekáme na malé kostičky.
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek oloupeme a prolisujeme.
Na pánvi zpěníme máslo s olejem, na něm 3 minuty podusíme houby, přidáme cibuli a česnek a podusíme dalších deset minut.
Šunku nakrájíme nadrobno a osmahneme.
Pak přidáme rajčata, dobře prohřejeme a dochutíme solí a pepřem.
Nakonec přidáme houby a dobře promícháme.
Při podávání dáme na talíř omyté listy salátu a na ně dáme houbovou směs.