• 4 vepřové řízky
• 50 g anglické slaniny
• 300 g čerstvých hub
• 1 cibule
• 3 vejce
• 2 sýry typu Hermelín
• sůl
• mletý černý pepř
• drcený kmín
• olej
• petrželka
Řízky naklepeme, okraje nařízneme, opepříme, osolíme a na oleji po obou stranách opečeme doměkka.
Houby očistíme, nakrájíme na plátky a spolu s nakrájenou cibulí podusíme.
Pak zalijeme vejci a necháme ztuhnout.
Houbovou směs dochutíme kmínem a solí.
Opečené řízky přendáme na plech, na každý řízek dáme kopeček houbové smaženice, poklademe plátky sýra, posypeme nudličkami slaniny, vložíme do předehřáté trouby a krátce zapečeme (až se sýr roztaví).
Královský řízek ozdobíme petrželkou a ihned podáváme.