• 1 králičí zadek
• 20 g slaniny
• 2 cibule
• půl hlávky červeného zelí
• sůl
• půl lžičky kmínu
• špetka majoránky
• ocet
• kyselé jablko
• 30 g polohrubé mouky
Králíka naporcujeme, sádlo vyjmeme, nakrájíme na kostičky a vyškvaříme.
Přidáme slaninu nakrájenou na kostičky a osmažíme na sádle.
Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmažíme dozlatova.
Přidáme maso, osmažíme, podlijeme vývarem a dusíme 25 minut.
Přidáme na nudličky nakrájené zelí, nahrubo nastrouhané jablko, kmín, ocet a sůl a přikryté dusíme doměkka.
Pak maso vyjmeme, zelí zaprášíme moukou a povaříme.
Dochutíme solí a octem a králíka vrátíme k zelí a prohřejeme.