• 1 králík
• 400 g slaniny
• 1 cibule
• 1 lžíce tuku
• 300 ml vývaru
• 100 ml vína
• 4 stroužky česneku
• na nádivku: 3 vejce + 3 housky namočené v mléce + 5 dkg másla + zelená petržel + sůl + pepř + muškátový květ
Maso z králíka naporcujeme, prošpikujeme slaninou, osolíme a orestujeme na tuku.
Pak přidáme nahrubo nakrájenou slaninu, česnek a cibuli.
Opečeme tak, aby králík získal zlatohnědou barvu, podlijeme vývarem a vínem a dusíme do změknutí.
Nádivku připravíme tak, že smícháme vejce s kouskem másla a přidáme housky rozmočené v mléce, nasekanou zelenou petržel, muškátový květ, pepř a sůl.
Nádivku rozetřeme do vymazané formy, nahoře potřeme máslem a upečeme dozlatova.