• 1 králík
• 250 g sušených rajčat v oleji
• 6 filátek ančoviček
• 6 stroužků česneku
• 1 lžíce medu
• 100 ml oleje
• sůl
• pepř
•
• čtvrt lžičky mletého koriandru
• 4 hřebíčky
• estragon
• svazek zelené petrželky
Z medu, oleje ze sušených rajčat, nadrobno nasekaného česneku ze 3 stroužků a koření připravíme marinádu.
Králíka naporcujeme, pomažeme marinádou a uložíme na minimálně dvě hodiny do chladu.
V hluboké pánvi rozpálíme olej a osmažíme na něm králíka ze všech stran.
Rajčata, zbytek česneku a zelenou petrželku nakrájíme nadrobno a utřeme spolu s ančovičkami.
Směs přidáme k masu, podlijeme vodou a dusíme do měkka.
Podáváme s rýží.