• 4 králičí stehna
• 50 g uzené pancetty
• 2 cibule
• 2 stroužky česneku
• 200 g sušených švestek
• 1 dcl brandy
• 0,25 l kuřecího vývaru
• 2 lžíce hladké mouky
• 0,5 l piva
• kousek másla
• sůl
• pepř
• čerstvý tymián
• 3 bobkové listy
Švestky namočíme do brandy naředěného trošičkou teplé vody.
Stehna osolíme a opepříme.
Na rozehřátém másle osmahneme na plátky nakrájenou cibuli.
Až cibule začne zlátnout, vyjmeme ji, na výpeku opečeme stehna z obou stran a vyjmeme.
Dáme zpět osmahlou cibuli, přidáme česnek nakrájený na plátky a na proužky nakrájenou slaninu a za stálého míchání restujeme.
Pak přidáme mouku, zase orestujeme, přidáme bylinky, zalijeme vývarem, rozmícháme, přidáme švestky i s nálevem a vrátíme do kastrolu maso.
Potom zalijeme pivem, chvilku povaříme, přikryjeme a dáme na 1,5 hodiny do trouby (v polovině dušení maso obrátíme).
Hotové maso vyndáme z omáčky, tu zredukujeme na správnou hustotu, přidáme kousek studeného másla a vrátíme zpět stehna.
Králíka po vlámsku podáváme s vařenými brambory nebo s noky.