Kuchařské recepty pro každého

Králík po hanácku

Potřebujeme tyto suroviny:
1 králík
máslo
hořčice
30 g hladké mouky
2 dl bílého vína
2 lžíce smetany
citrónová šťáva
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Očištěné maso osolíme, potřeme hořčicí a dáme na máslem vymazaný pekáč.
Během pečení králíka potíráme rozpuštěným máslem.
Před dopečením králíka potíráme citrónovou šťávou.
V případě potřeby králíka během pečení podlijeme vodou.
Hotové maso vyjmeme, vydušenou šťávu poprášíme moukou a zamícháme.
Nakonec přidáme do šťávy víno a smetanu.
Králíka naporcujeme a jednotlivé porce při podávání polijeme šťávou.
Králík po hanácku
Králík po hanácku