• 1 králík
• 1 kg vepřového bůčku
• 1/2 kg cibule
• máslo
• 6 bobkových listů
• 8 hřebíčků
• sůl
• pepř
Omytého, naporcovaného králíka osolíme a opepříme, stejně tak bůček nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme.
Připravíme si cibuli, kterou krájíme na kolečka silná asi 1/2 cm.
Do hlubšího pekáče položíme na dno plátky bůčku, na ně dáme 3 bobkové listy a 4 hřebíčky.
Potom na maso poklademe vrstvu koleček cibule tak, aby úplně zakryly plátky bůčku.
Cibuli trochu posolíme a dáme na ni několik plátků másla.
Poté položíme do pekáče vrstvu naporcovaného králíka a opět na něj dáme 3 bobkové listy a 4 hřebíčky.
Tak jako na bůček, i na králíka poklademe silnější vrstvu cibule, kterou opět přisolíme, přidáme plátky másla a celé podlijeme trochou vody.
Pekáč přiklopíme a dáme do vyhřáté trouby péci.
Asi po 1 - 1,5 hodině pečení odstraníme pokličku a pečeme bez ní tak dlouho, až vrchní vrstva cibule zezlátne.
Nezapomínáme maso občas podlévat.