Kuchařské recepty pro každého

Králík po cikánsku

Potřebujeme tyto suroviny:
1 králičí hřbet a zadní běhy
100 g slaniny
200 g klobásy
sterilované lečo
4 brambory
1 pórek
2 lžíce sádla
4 feferonky
sůl
1 lžička papriky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Králíka prošpikujeme slaninou a osolíme.
Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme sádlo, nakrájený pórek a feferonky a chvíli podusíme.
Pak přidáme papriku, podlijeme vodou a přivedeme k varu.
Do vroucí směsi přidáme naporcovaného králíka a dusíme téměř doměkka.
Nakonec přidáme nakrájenou klobásu, brambory, zalijeme lečem a v troubě dopečeme doměkka.
Podáváme s opečenými brambory.
Králík po cikánsku
Králík po cikánsku