• 1,2 kg králičího masa naporcovaného
• 150 g cibule
• 300 g kořenové zeleniny
• 350 g sušených švestek
• 350 g perníku na strouhání
• 300 ml červeného suchého vína
• 70 g jader vlašských ořechů
• 70 g rozinek
• 30 g loupaných mandlí
• sůl
• celý pepř
• bobkový list
• tymián
• nové koření
• jalovec
• olej
• voda na podlévání
Naporcovaného králíka opečeme na oleji.
Cibuli nakrájíme nadrobno, očištěnou zeleninu na tenké nudličky a společně osmahneme na rozpáleném oleji dohněda.
Přidáme bobkový list, celý pepř, nové koření, jalovec, sušené švestky a opečené králičí maso, osolíme, podlijeme vodou a dusíme doměkka.
Pak maso vyjmeme, omáčku zahustíme perníkem, přilijeme červené víno a krátce povaříme.
Nakonec omáčku přecedíme a přidáme do ní nasekané vlašské ořechy, mandle a rozinky.