Kuchařské recepty pro každého

Králík načerno

Potřebujeme tyto suroviny:
1,2 kg králičího masa naporcovaného
150 g cibule
300 g kořenové zeleniny
350 g sušených švestek
350 g perníku na strouhání
300 ml červeného suchého vína
70 g jader vlašských ořechů
70 g rozinek
30 g loupaných mandlí
sůl
celý pepř
bobkový list
tymián
nové koření
jalovec
olej
voda na podlévání
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Naporcovaného králíka opečeme na oleji.
Cibuli nakrájíme nadrobno, očištěnou zeleninu na tenké nudličky a společně osmahneme na rozpáleném oleji dohněda.
Přidáme bobkový list, celý pepř, nové koření, jalovec, sušené švestky a opečené králičí maso, osolíme, podlijeme vodou a dusíme doměkka.
Pak maso vyjmeme, omáčku zahustíme perníkem, přilijeme červené víno a krátce povaříme.
Nakonec omáčku přecedíme a přidáme do ní nasekané vlašské ořechy, mandle a rozinky.
Králík načerno
Králík načerno