• 1 králičí zadek
• 100 g libové slaniny
• 80 g másla
• 200-250 ml kyselé smetany
• 2 lžíce polohrubé mouky
• 1 menší mrkev
• 1 petržel
• trochu šalvěje
• plátek celeru
• špetka zázvoru
• 3 zrnka pepře
• 2 zrnka nového koření
• bobkový list
• sůl podle chuti
• 1 cibule
Králíka prošpikujeme slaninou, na másle osmahneme nakrájenou zeleninu do červena, dáme stranou a v tuku osmahneme králíka.
Nasypeme cibuli, koření, sůl a za občasného podlévání dusíme do měkka.
Měkké maso vyjmeme, šťávu necháme vysmahnout, podlijeme vodou a zalijeme smetanou s rozmíchanou moukou.
Povaříme, přecedíme, přidáme zbylou vyškvařenou slaninu nakrájenou na kostičky.
Podle chuti dokořeníme, okyselíme (citronem), maso nakrájíme na porce.