Kuchařské recepty pro každého

Králík na paprice

Potřebujeme tyto suroviny:
1 králík
150 g slaniny
80 g cibule
2 rajčata
1,5 dcl zakysané smetany
sůl
1 lžička mleté papriky
40 g mouky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Králíka dobře očistíme, rozdělíme na díly a osolíme.
V hrnci na rozkrájené a rozehřáté slanině osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a pak papriku.
Pak vložíme připraveného králíka a podusíme.
Až se šťáva začne vyvařovat, zaprášíme maso moukou a až mouka zežloutne, zalijeme ji vařící vodou nebo vývarem a králíka podusíme do měkka.
Hotové maso vyndáme, do šťávy nalijeme zakysanou smetanu a prolisovaná rajčata a chvíli povaříme.
Nakonec vložíme zpět maso a krátce prohřejeme.
Králík na paprice
Králík na paprice