• kýta a hřbet z králíka
• 200 g anglické slaniny nakrájené na tenké plátky
• 1 červená paprika
• 1 zelená paprika
• saturejka
• oregano
• tymián
• několik stroužků česneku
• 1 lžíce hořčičného semínka
• několik zrnek celého pepře
• 50 g francouzské hořčice
• 100 ml bílého vína
Maso odblaníme, přelijeme vroucí vodou, necháme odkapat, osolíme a obalíme plátky slaniny, které připíchneme párátky.
Papriky nakrájíme na nudličky, bylinky opláchneme, česnek nasekáme, pepř a hořčičné semínko rozdrtíme.
Do pekáče rozprostřeme papriky, poklademe masem, pokryjeme bylinkami, posypeme hořčičným semínkem a pepřem, potřeme hořčicí, zalijeme vínem a přikryté pečeme 45 minut při 220°C.
Pak odkryjeme, snítky bylinek odstraníme, potřeme zbylou hořčicí a ještě krátce dopečeme.
Podáváme s rýží, těstovinami, noky nebo brambory.