• králík
• kremžská hořčice
• olivový olej
• bílé víno
• smetana
• sůl
• pepř
Smícháme olivový olej s hořčicí a pečlivě promícháme.
Osolíme a opepříme.
Opláchneme staženého králíka, osušíme a rozdělíme na 6 porcí.
Potřeme je hořčicí s olejem, vložíme do pekáče a déme do trouby rozehřáté na 250°C.
Po 10 minutách zalijeme vodou a pečeme dalších 10 minut.
Pečeni občas polijeme vypečenou šťávou.
Pak vyjmeme z trouby.
Vložíme králíka na nahřátou mísu a necháme na teple.
Pekáč se šťávou z pečeně dáme znovu na plotnu, přilijeme víno a mícháme vařečkou do zhoustnoutí.
Přidáme smetanu a udržujeme na velmi mírném plameni tak, aby omáčka nezačala vařit.
Stále pečlivě mícháme.
Pak stáhneme z plotny, podle chuti osolíme a znovu zamícháme.
Omáčkou zalijeme upečené maso.