Kuchařské recepty pro každého

Králík na dijonské hořčici

Potřebujeme tyto suroviny:
1 menší králík
3 lžíje dijonské hořčice
3 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
2 lžíce oleje na opečení
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Králíka očistíme a naporcujeme.
V hlubší misce ušleháme hořčici s olivovým olejem, solí a mletým pepřem.
Touto marinádou potřeme porce králičího masa a necháme v chladnu odležet alespoň 2 hodiny, ale nejlépe přes noc.
Králičí porce opečeme po všech stranách na rozpáleném oleji, přilijeme zbytek marinády a trošku horké vody, vložíme do trouby a pečeme, až maso změkne (45-60 minut).
Podle potřeby maso podléváme a občas potřeme výpekem.
Králík na dijonské hořčici
Králík na dijonské hořčici