• 4 porce králíka
• 100 g slaniny
• 100 ml bílého suchého vína
• 1 lžíce másla
• 1 hlavička česneku
• 2 mladé cibulky
• pár snítek rozmarýnu
• sůl
• černý mletý pepř
• 4 lžíce oleje
• trochu vývaru na podlití
Porce králíka odblaníme, omyjeme a prošpikujeme slaninou.
Polovinu oleje smícháme s bílým vínem, 3 stroužky česneku utřeného se solí a polovinou nasekaného rozmarýnu.
Králíka vložíme do porcelánové mísy, potřeme olejovou směsí, přidáme zbylé celé stroužky česneku a rozpůlené cibulky, přikryjeme a necháme marinovat.
Pak rozpálíme olej, osmahneme na něm ze všech stran porce králíka, přidáme marinádu, posypeme rozmarýnem, přidáme máslo, podlijeme vývarem a přikryté pečeme do změknutí.
Nakonec krátce dopečeme bez poklice.