Kuchařské recepty pro každého

Králík na česneku a rozmarýnu

Potřebujeme tyto suroviny:
4 porce králíka
100 g slaniny
100 ml bílého suchého vína
1 lžíce másla
1 hlavička česneku
2 mladé cibulky
pár snítek rozmarýnu
sůl
černý mletý pepř
4 lžíce oleje
trochu vývaru na podlití
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Porce králíka odblaníme, omyjeme a prošpikujeme slaninou.
Polovinu oleje smícháme s bílým vínem, 3 stroužky česneku utřeného se solí a polovinou nasekaného rozmarýnu.
Králíka vložíme do porcelánové mísy, potřeme olejovou směsí, přidáme zbylé celé stroužky česneku a rozpůlené cibulky, přikryjeme a necháme marinovat.
Pak rozpálíme olej, osmahneme na něm ze všech stran porce králíka, přidáme marinádu, posypeme rozmarýnem, přidáme máslo, podlijeme vývarem a přikryté pečeme do změknutí.
Nakonec krátce dopečeme bez poklice.
Králík na česneku a rozmarýnu
Králík na česneku a rozmarýnu