• půlka králičího předku
• 100 g vařené rýže Natural
• 50 g oleje
• 100 g kořenové zeleniny
• 5 rajčat
• 3 cibule
• 2 stroužky česneku
• 40 g hladké mouky
• sůl
• 2 bobkové listy
• 2 kuličky nového koření
• ocet
Na části oleje osmahneme rozseknutého králíka, vyjmeme, přidáme nakrájenou cibuli, nastrouhanou zeleninu, nadrobno nakrájená rajčata a osmahneme.
Pak zalijeme 3/4 l vody, přidáme králíka, bobkový list, sůl a vaříme, až je maso měkké.
Maso a bobkový list vyjmeme, polévku propasírujeme nebo rozmixujeme, přidáme k jíšce udělané ze zbytku oleje a mouky, doplníme do 1 l vodou a povaříme.
Maso obereme z kostí, nakrájíme a vrátíme do polévky, přidáme rýži, dochutíme octem a solí a prohřejeme.