• 4 králičí stehna
• 500 g šalotky
• olivový olej
• 200 ml vývaru
• 200 ml suchého bílého vína
• 200 ml šlehačky
• 300 g hub
• sůl
• mletý pepř
• rozmarýn
• tymián
• cukr
• citrón
Očištěnou šalotku povaříme ve slané vodě asi 10 minut, necháme vychladnout a oloupeme.
Králičí stehna osolíme a opepříme, na oleji zprudka opečeme a přendáme do pekáče.
Ve výpeku osmažíme nakrájenou šalotku, podlijeme vývarem, vínem a nakonec přidáme šlehačku a necháme přejít varem.
Omáčku vlijeme do pekáče s masem, přikryjeme alobalem a dáme na 50 minut péct na 200 stupňů.
Mezitím rozpálíme olej, 2-3 minuty na něm podusíme houby, osolíme, opepříme a přidáme koření - tymián a nadrobno nasekaný rozmarýn.
Králičí maso vyndáme, houby vmícháme do omáčky, podle potřeby dochutíme cukrem a citrónem a necháme přejít varem.
Hotovou omáčkou přelijeme králičí stehna.