Kuchařské recepty pro každého

Králičí sekaný řízek

Potřebujeme tyto suroviny:
půlka králíka
2 vejce
300 g tučného vepřového masa
2 žemle
100 ml mléka
sůl dle chuti
3-4 lžíce hladké mouky
3 vejce na obalování
strouhanka na obalování
mletý pepř
muškátový květ
olej
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Králíka omyjeme, vložíme do mírně osolené vody a uvaříme doměkka.
Maso z kostí obereme a spolu s vepřovým masem umeleme.
Žemle namočíme do mléka.
K mletému masu přidáme vejce, sůl, koření, vymačkanou žemli a důkladně promícháme.
Ze směsi tvoříme malé placičky, které obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance.
Na rozpáleném oleji opékáme po obou stranách dozlatova.
Králičí sekaný řízek
Králičí sekaný řízek