Kuchařské recepty pro každého

Králičí musaka

Potřebujeme tyto suroviny:
1 vykostěný králík
150 g slaniny
300 g brambor
2 cibule
sladká paprika
50 g hladké mouky
250 ml kysaná smetana
300 ml vývaru petržel
sůl
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Králičí maso pokrájíme na kousky, osolíme a opepříme a opečeme na třetině slaniny.
Do pekáče slijeme vyškvařený tuk, na dno narovnáme vrstvu brambor, osolíme, opepříme, poklademe kolečky cibule a zaprášíme hladkou moukou promíchanou s paprikou.
Dále dáme králičí maso, které posypeme slaninou nakrájenou na kostičky.
Střídáme vrstvy, nahoře musí zůstat brambory.
Nakonec zalijeme kysanou smetanou, přiklopíme a pečeme 40 minut v trouby.
V případě potřeby podléváme vývarem.
Králičí musaka
Králičí musaka