Kuchařské recepty pro každého

Králičí maso na hořčici

Potřebujeme tyto suroviny:
králičí stehna
40 g slaniny
1 menší celer
1 cibule
250 ml sladké smetany
1 lžička hladké mouky
sůl
1 lžička kremžské hořčice
1 lžička cukru
1 žloutek
1 lžička citrónové šťávy
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Na vyškvařené slanině zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a nahrubo nastrouhaný oloupaný celer.
Maso osolíme, přidáme k cibuli a celeru a ještě chvíli smažíme.
Pak podlijeme horkou vodou a dusíme, až je maso měkké a šťáva se vydusí.
Pak podlijeme smetanou smíchanou s moukou, hořčicí, cukrem a citrónovou šťávou a povaříme, až vznikne hustá omáčka.
Před podáváním zašleháme do omáčky žloutek.
Králičí maso na hořčici
Králičí maso na hořčici