Kuchařské recepty pro každého

Králičí guláš II

Potřebujeme tyto suroviny:
králičí maso
50 g tuku
1 cibule
1 - 2 stroužky česneku
2 rajčata
mletá paprika
sůl
pepř
kmín
majoránka
hladká mouka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Odleženého a očištěného králíka nakrájíme na kousky.
Na tuku zpěníme najemno nakrájenou cibuli, vložíme pak na ni maso, posypeme paprikou, osolíme, přidámeoloupaná a na kousky nakrájená rajčata, pepř, česnek, špetku majoránky, kmín a zvolna dusíme.
Když je maso měkké, necháme šťávu vysmahnout až na tuk, zaprášíme jej hladkou moukou, krátce osmahneme, rychle promícháme, zalijeme studenou vodou (stále mícháme, aby nám nevznikly žmolky) a ještě krátce podusíme.
Králičí guláš II
Králičí guláš II