Kuchařské recepty pro každého

Krakonošův oheň

Potřebujeme tyto suroviny:
500g kuřecího masa
2 30% smetany ke šlehání
olej
5 větších cibulí
sójová omáčka
chilli nebo tabasco
sůl
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso nakrájíme na nudličky, dáme do misky a trošku osolíme a zakápneme sojovkou.
Chvilku necháme odležet a mezi tím si nachystáme cibuli na půlkolečka tak, aby se potom rozpadla na proužky.
Na pánev nalijeme olej a dáme kousíček cibule a až začně pěnit, přidáme maso a orestujeme do zlatova.
Potom přidáme cibuli a vařečkou ji rozďoubeme na proužky a chvilinku orestujeme (jen asi minutu) a vše zalijeme smetanou.
Ochutnáme a případně přisolíme nebo přikápneme sojovou omáčku.
Necháme ve šlehačce povařit, dokud není maso měkké.
Nakonec dochutíme chilli nebo tabascem podle chuti.
Krakonošův oheň
Krakonošův oheň