Kuchařské recepty pro každého

Krakonošův guláš

Potřebujeme tyto suroviny:
70 dkg vepřové plece
20 dkg cibule
15 dkg pórku
10 dkg rajského protlaku
2 lžíce kečupu
15 dkg červené papriky
15 dkg zelené papriky
1 dkg bílý jogurt
4 stroužky česneku
2 bobkové listy
4 kuličky nového koření
sladká mletá paprika
kmín
pepř
sůl
majoránka
trocha vegety
houbový masox
máslo
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso nakrájíme, osmahneme na másle a pak ho vyjmeme.
Na výpeku orestujeme nakrájenou cibuli a pórek, přidáme mletou papriku, rajský protlak, utřený česnek a koření kromě majoránky, podlijeme trochou vody, přidáme kostku houbového masoxu, vrátíme zpět maso a dusíme.
Až je maso měkké, přidáme jogurt, majoránku a papriky nakrájené na nudličky a za stálého míchání povaříme asi 5 minut.
Podáváme s bramboráčky, knedlíky, chlebem nebo těstovinami.
Krakonošův guláš
Krakonošův guláš