Kuchařské recepty pro každého

Krakonošova řezanka

Potřebujeme tyto suroviny:
libové vepřové maso
sůl
pepř
trochu mleté sladké papriky
1 lžíce Solamylu
olej
1/2 masoxu
worcester
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Libové vepřové maso pokrájíme na nudličky, osolíme opepříme, přidáme trochu sladké papriky a Solamyl.
Řádně promícháme a necháme asi 2 hodiny odležet.
Rozpálíme olej a vhodíme do něho odleželou směs a mícháme vařečkou asi 8 minut.
Potom podlijeme sběračkou vody, přidáme kousek masoxu.
Chvíli za stálého míchání povaříme.
Vypneme oheň a přidáme pár kapek worcesteru.
Jako přílohu doporučujeme bramboráčky.
Krakonošova řezanka
Krakonošova řezanka