Kuchařské recepty pro každého

Kovbojské fazole na slanině

Potřebujeme tyto suroviny:
400-500 g barevných fazolí
1 cibule
6 stroužků česneku
1 lžíce ostrého kečupu
bobkový list
sůl
120 g slaniny
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Přebrané omyté a namočené fazole uvaříme s nadrobno nakrájenou cibulí, česnekem a bobkovým listem ve stejné vodě, v níž se namáčely, v závěru vaření přidáme sůl.
Slaninu (nejlépe pěkně prorostlou) nakrájíme na malé kostičky, rozškvaříme, přidáme uvařené fazole i se zbytkem vývaru a lehce na ohni mícháme, než se voda odpaří.
Ochutíme ostrým kečupem nebo kečupovou cikánskou omáčkou.
Nejlépe chutná s krajícem chleba.
Kovbojské fazole na slanině
Kovbojské fazole na slanině