Kuchařské recepty pro každého

Kotlíkový guláš z vepřového a krůtího masa

Potřebujeme tyto suroviny:
0,5 kg vepřového plecka
0,5 kg krůtího masa
0,5 kg cibule
2 střední brambory
česnek
sádlo
majoránka
sůl
pepř
kmín
gulášová pasta (nebo paprika)
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Do kotlíku dáme vrchovatou vařečku sádla, které necháme rozpustit.
Do rozpuštěného sádla přidáme oloupanou a na hrubo nakrájenou cibuli.
Cibuli zpěníme, přidáme kmín (asi 1/2 polévkové lžíce) a občas promícháme.
Až cibule zesklovatí a začne zlátnout, přidáme na menší kousky nakrájené a dopředu (asi 1/2 hodiny) osolené maso.
Maso občas promícháme, až zesvětlá a zatáhne se, přidáme cca 50 g gulášové pasty - GULYÁSKRÉM nebo 1/2 sáčku mleté lahůdkové papriky rozmícháné ve 3 lžících oleje.
Důkladně promícháme a necháme na ohni prohřát.
Přidáme majoránku - 1/2 polévkové lžíce a dolijeme asi 3 dcl vody.
Přikryjeme kotlík pokličkou a necháme guláš na mírném ohni asi 20 minut bublat - občas promícháme.
Nakonec přidáme 2 na drobno nakrájené brambory a 1-2 stroužky prolisovaného česneku.
Pořádně promícháme a vrátíme na oheň.
Občas promícháme, počkáme až brambory změknou a gulášek je hotov.
Podáváme s chlebem a sklenicí vychlazeného piva.
Kotlíkový guláš z vepřového a krůtího masa
Kotlíkový guláš z vepřového a krůtího masa