• 6 silnějších vepřových kotlet
• 500 g kysaného zelí
• 250 g zakysané smetany
• 100 g anglické slaniny
• 1 cibule
• 3 stroužky česneku
• 1 bobkový list
• 1 brambora
• 6 lžiček kečupu
• olej
• sůl
• pepř
• tuk
Řízky naklepeme, osolíme a na rozpáleném oleji zprudka opečeme po obou stranách.
Slaninu a oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a najednou osmažíme ve výpeku.
Přidáme oloupaný a prolisovaný česnek, zelí, bobkový list, opepříme a dusíme, dokud není zelí měkké.
Pak bobkový list odstraníme.
Bramboru oloupeme, omyjeme, jnajemno nastrouháme a přimícháme k zelí.
Maso rozložíme do pekáčku vymazaného tukem.
Na každý řízek navršíme kopeček zelí a lžičku zakysané smetany.
Dáme zapéci do předehřáté trouby.