Kuchařské recepty pro každého

Kotlety s hamburskou omáčkou

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g vepřových kotlet bez kostí
100 g šunkového salámu
mrkev
petržel
celer
cibule
sladkokyselé okurky
3 lžíce zakysané smetany
2 lžíce hladké mouky
lžíce citrónové šťávy
4 kuličky nového koření
20 kuliček pepře
bobkový list
tymián
lžička plnotučné hořčice
pepř
sůl
olej
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Kotlety po obou stranách lehce naklepeme, osolíme a opepříme.
Pak očistíme a nakrájíme všechnu zeleninu - cibuli nakrájíme na kolečka, mrkev, petržel a celer na kostičky, kyselou okurku nakrájíme na kolečka a salám na kostičky.
Na pánvi rozpálíme olej a nejdříve na něm osmahneme kotlety po obou stranách.
Vyjmeme je z pánve a na zbylém oleji orestujeme společně salám, zeleninu, cibuli a všechno koření.
Po chvíli restování zaprášíme moukou a ještě chvíli společně prudce osmahneme.
Poté přidáme citrónovou šťávu, podlijeme vývarem či horkou vodou, přidáme lžičku hořčice a promícháme.
Maso dáme do hrnce s pokličkou a přelijeme ho masovo-zeleninovou směsí s kořením.
Pečeme v troubě do změknutí masa a během pečení podléváme.
Měkké maso z omáčky vyjmeme společně s bobkovým listem.
Omáčku rozmixujeme, přidáme zakysanou smetanu a necháme ještě chvíli provařit.
Dochutíme solí a citrónovou šťávou.
Podáváme s houskovým knedlíkem.
Kotlety s hamburskou omáčkou
Kotlety s hamburskou omáčkou