• 4 vepřové kotlety
• sůl
• pepř
• sladká paprika
• hladká mouka
• 3 cibule
• 3 stroužky česneku
• 2 lžíce sádla
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme špetkou papriky a obalíme v mouce.
Na sádlo vhodíme jednu nadrobno nakrájenou cibuli, mírně ji opečeme, položíme na ni kotlety a po obou stranách je opékáme dozlatova.
Pak přidáme na plátky nakrájený česnek a společně dopečeme.
Měkké kotlety vyndáme na talíř a necháme na teple.
Ostatní cibule rozkrájíme na osminky, vhodíme na zbylý tuk a za občasného promíchání opékáme doměkka.
Při podávání kotlety obložíme pečenou cibulí, přelijeme je výpekem a podáváme se smaženými bramborovými hranolky nebo s vařenými brambory.