• 300 g hovězí svíčkové
• 2 plátky slaniny
• 4 cl koňaku
• 2 dcl šlehačky
• zelené fazolové lusky
• olej
• máslo
• bylinkové máslo
• sůl
• pepř
• bylinková sůl
• hořčice
• worchester
• citron
• borůvkový kompot
Spařené fazolové lusky zabalíme do plátku oravské slaniny.
Maso pokapeme worchestru, potřeme hořčicí, osolíme bylinkovou solí, přidáme bylinkové máslo a prudce opečeme na jedné straně.
Po otočení masa přidáme fazolky ve slanině a také je opečeme.
Když je steak hotový, přilijeme koňak a flambujeme.
Když se alkohol odpaří, vybereme vše na talíř.
Do výpeku přidáme máslo, šlehačku a borůvkový kompot a zpěníme.
Ještě teplé maso pokapeme citrónem a vložíme zpět do pánve.
Při podávání maso dozdobíme šlehačkou, borůvkami a citronem.
Košiarske svíčkové řezy podáváme s různě upravenými bramborami.