Kuchařské recepty pro každého

Koroptve pečené na slanině

Potřebujeme tyto suroviny:
2 koroptve
50 g slaniny
3 lžíce oleje
1 menší cibule
3 zrnka pepře
3 zrnka jalovce
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Koroptve oškubáme, vykucháme, dobře omyjeme, osolíme a protkneme proužky slaniny.
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme koření, vložíme koroptve prsíčky dolů, podlijeme horkou vodou (nebo vývarem z koroptvích odřezků) a přikryté dusíme doměkka.
Po částečném propečení obrátíme.
Při pečení je přeléváme vlástní šťávou a podléváme.
Měkké koroptve rozpůlíme a ze šťávy odstraníme koření.
Podáváme s brambory a s červeným zelím.
Koroptve pečené na slanině
Koroptve pečené na slanině