• 300 ml mléka
• 2 lžíce hladké mouky
• 100 ml smetany
• 2 vejce
• 150 ml vývaru
• 40 gr másla
• 2 lžičky octa
• 1 lžíce vody
• svazek kopru
• sůl
• cukr
V polovině množství studeného mléka rozšleháme mouku.
Zbytek mléka přivedeme k varu, rozšlehanou mouku s mlékem do něj vlijeme a povaříme asi 20 minut.
Podle potřeby zředíme vývarem a pak přilijeme smetanu.
Kopr omyjeme a posekáme nadrobno a svaříme s octem, vodou a máslem.
Směs vlijeme do omáčky, dochutíme solí a cukrem, dobře prošleháme a již nevaříme.
Vejce uvaříme natvrdo.
Podáváme s houskovým knedlíkem, uvařené vejce rozkrojíme na půl a přidáme do talíře.