• 500 g špaldové mouky
• 1 sáček sušeného droždí
• (nebo půl kostky droždí)
• 1 lžička soli
• 6 lžic olivového oleje
• 3 stroužky česneku
• 1 miska kopřiv (přibližně 40 g)
• 1 větvička rozmarýnu
• 250 ml vody
Mouku nasypeme do mísy, uprostřed uděláme malou jamku, do které vložíme droždí rozmíchané ve 250 ml teplé vody (max.
40°C) a necháme 15 minut stát na teplém místě.
Mezitím nakrájíme kopřivu na jemno a připravíme česnekovou marinádu: do misky dáme 3 lžíce olivového oleje, rozmačkaný česnek a nadrobno nakrájený
rozmarýn a promícháme.
Do těsta přidáme sůl a 3 lžíce olivového oleje a těsto silně hněteme cca 3 minuty.
Přidáme nakrájenou kopřivu, důkladně ji vhněteme do těsta a necháme opět 15 minut na teplém místě stát.
Pak těsto rozdělíme na 2 díly, které rozválíme na tenko na plech, potřeme česnekovou marinádou a v rozehřáté troubě pečeme při 200°C a asi 10 minut.
Těsto je tenké, proto jej hlídáme, aby se nespálilo.