Kuchařské recepty pro každého

Koňský guláš II

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g libového koňského masa
3 cibule
2 stroužky česneku
vepřové sádlo
krajíc tvrdého tmavého chleba
sůl
sladká mletá paprika
mletý černý pepř
drhnutá majoránka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Cibulu nakrájíme a osmahneme ji na třech lžících sádla dohněda, přidáme na kostky nakrájené maso a osmahneme.
Potom opepříme, osolíme, přídáme asi dvě lžíce papriky a chvíli podusíme.
Pak zalijeme horkou vodou a za občasného podlévání dusíme doměka asi 3 hodiny.
Měkké maso vyjmeme, omáčku propasírujeme, zahustíme nastrouhaným tvrdým chlebem, přidáme majoránku a maso a ještě chvíli prohřejeme.
Koňský guláš podáváme s houskovým knedlíkem.
Koňský guláš II
Koňský guláš II